Welkom op de Suske en Wiske Fandag!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Welkom op de Suske en Wiske Fandag!

Na een succesvolle eerste editie van de Suske en Wiske Fandag in het Nederlandse Oudenbosch vorig jaar, kiezen Suske en Wiske ook in 2024 weer voor de Brabantse gezelligheid. U wordt verwacht!

 

De dag wordt georganiseerd door De Fameuze Fanclub. Die hoopt de fans en belangstellenden uit Nederland én Vlaanderen weer massaal te verwelkomen op de Suske en Wiske Fandag. Oudenbosch ligt vlakbij Roosendaal en is goed bereikbaar met de trein, zowel voor fans uit Nederland als voor fans uit Vlaanderen. Ook voor bezoekers die van wat verder moeten komen, is Oudenbosch zeker de moeite waard. De indrukwekkende Basiliek in het centrum van Oudenbosch is een negentiende-eeuwse kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Zien is geloven!

De Fameuze Fanclub

De Fameuze Fanclub werd in 1987 opgericht in het Brabantse Boxtel en groeide snel uit tot de grootste club van stripliefhebbers van de Lage Landen. De leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Versus met nieuws, aankondigingen en wetenswaardigheden over hun favoriete helden en krijgen ieder jaar een exclusief ledenbeeldje. Sinds de oprichting organiseert De Fameuze Fanclub ieder jaar de Suske en Wiske Fandag, waarop alle fans welkom zijn!

De Fameuze Fanclub werd in 1987 opgericht in het Brabantse Boxtel en groeide snel uit tot de grootste club van stripliefhebbers van de Lage Landen

Unieke beursuitgaven

Vorig jaar nam Luc Morjaeu na achttien jaar afscheid als hoofdtekenaar van de bekendste stripreeks van de Benelux. Ter gelegenheid van de Suske en Wiske Fandag verschijnt zijn laatste Suske en Wiske-verhaal De uil van Sidoneia. Daarnaast tekende hij de cover voor het nieuwe Jerom-album De vredige veldslag, een verhaal uit de jaren 80 dat ook op de Suske en Wiske Fandag voor het eerst als album verschijnt.

Programma

Verder mogen de fans rekenen op een mooie line-up van signerende Studio Vandersteen-medewerkers. De nieuwe hoofdtekenaar Wout Schoonis zal aanwezig zijn, net als scenarist Peter Van Gucht, decortekenaar Christian Verhaeghe en inkleurster Sabine De Meyer. Daarnaast is er een beursgedeelte met stands van handelaren en leden vol Suske en Wiske-strips en -curiosa en een veiling met mooie kavels. Je kan op de foto met Suske en Wiske en Parastone live aan het werk zien bij het boetseren van een Suske en Wiske-beeldje. Het Suske en Wiske Museum uit Kalmthout (B) voorziet een leuke activiteit voor de jongste bezoekers. Kortom… een leuk gezinsuitje voor jonge en minder jonge stripliefhebbers.

Iedereen is welkom op de Suske en Wiske Fandag!
Datum en tijdstip: zondag 14 april 2024 van 10 tot 16 uur.
Locatie: Sporthal De Beuk, Beukenlaan 4, 4731 CG Oudenbosch (NL)
Toegang: Leden van De Fameuze Fanclub € 5,- / Niet-leden € 7,50 / Kinderen tot 12 jaar gratis!

Meer info op de website www.fameuzefanclub.nl en Facebookpagina www.facebook.com/fameuzefanclub.

De-Zingende-Zwammen-Op-Jerommeke-1024x927