Crowdfunding ‘Dit Lichaam van Ons’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Crowdfunding ‘Dit Lichaam van Ons’

Dit Lichaam van Ons wordt een Nederlandstalige anthologie van ongeveer 108 pagina’s. Acht stripmakers ontwikkelen elk een beeldverhaal, terwijl de negende tekenaar, samen met onze ontwerper, zich bezighoudt met het vormgeven van het boek. Te vaak krijgen strips pas aandacht als ze educatief of informatief zijn. In Dit Lichaam krijgen de tekenaars de vrijheid om helemaal zelf te bepalen welke verhalen ze willen vertellen. Het boek wordt dus pulpy, grappig, persoonlijk en ja, misschien zelfs pornografisch!

 

Om structuur aan dit kleurrijke en uiteenlopende boek te geven, gebruiken wij ‘het lichaam’ als leidraad. Hierdoor hebben we drie ‘hoofdstukken’: Hoofd, Hart en Benen. Op deze manier krijgen we verhalen die ons aan het denken zetten, verhalen die ons emotioneel raken, en verhalen waarmee we de toekomst tegemoet kunnen treden. De stripbundel vormt op deze manier een cadavre exquis van onze groep.

Voor deze jonge tekenaars biedt het project een mogelijkheid voor ervaring en artistieke groei in een professionele, betaalde context. Het is een kans om vrij en experimenteel te werken en het gevoel te krijgen dat er ook vertrouwen is in de toekomst van strips in Nederland.

Nu willen we direct hulp vragen vanuit de communities waar wij onderdeel van zijn: striptekenaars, de queer community, en alle lieve familie en vrienden die ons een warm hart toedragen.

STEUN

Gelukkig is er al veel steun: het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten en het Pictoright Fonds hebben de waarde van ons project ingezien en steunen ons financieel. Hierdoor hebben wij alle tekenaars en de vormgever eerlijk kunnen betalen voor hun werk aan onderzoek, stijl en tekstontwikkeling, en een eerste versie van alle pagina’s. Nu willen we direct hulp vragen vanuit de communities waar wij onderdeel van zijn: striptekenaars, de queer community, en alle lieve familie en vrienden die ons een warm hart toedragen. Help ons met de laatste loodjes!

Jouw geld gaat naar:

  1. De tekenaars! Kleur, tekst en de laatste aanpassingen aan de pagina’s moeten nog gemaakt worden zodat ze met en een professionele afwerking drukklaar zijn.
  2. Drukkosten! Het boek gaan wij drukken bij een veteraan van de Amsterdamse kraakscene – de milieubewuste Drukkerij Raaddraaier – op mooi papier en op professionele wijze laten binden.
  3. Verspreiding! Om het boek een vliegend start in het leven te geven en een begin te maken aan een rooskleurige toekomst van de Nederlandse stripwereld, willen wij ons boodschap zo ver en wijd mogelijk verspreiden! Dat wil zeggen een feestelijke launch bij Stripwinkel Lambiek, transport van de boeken, maar ook een PR campagne waarin we zorgen voor interviews, recensies en features op verschillende platforms (en op deze manier de professionele netwerken van onze striptekenaars verder opbouwen) én events organiseren bij festivals rondom de thema’s van het boek. Zo zijn wij bijvoorbeeld uitgenodigd om op Stripdagen Haarlem een onderdeel van het programma te bepalen.

Door ons financieel te steunen heb je niet alleen bijgedragen aan onze campagne; je hebt deel uitgemaakt van de creatie van iets bijzonders. Dank je wel, voor altijd, namens het team van stripmakers!
Surf snel naar de website van Voor de Kunst.

Dido Drachmann