Open call GRID: one page comic

Je bent hier:  Home » Nieuws » Open call GRID: one page comic

GRID is de eerste one page comic expo van Pulp deLuxe. Hiermee bieden onze een platform aan voor makers om hun beeldverhaal of comic te tonen aan het grote publiek. Deze expo vindt plaats van 21 tot 30 juni 2024 in Edward in Gent.

 

De naam GRID refereert aan de ‘vakjes’ waarmee veel strips zijn opgebouwd. Pulp deLuxe moedigt spel en experiment aan, en wil kunstenaars aansporen het grid te doorbreken.

Het GRID heeft een lange geschiedenis binnen het narratieve beeld. Het insinueert het verstrijken van tijd en creëert een wereld waarbinnen scènes en personages kunnen ontplooien. Jaar en dag bood het grid een podium voor het stripverhaal. Maar voor sommigen bleek het grid te klein. Als ontdekkingsreizigers aan de voet van de Nieuwe Tijd begon men het kader te doorbreken. Artiesten reisden de weidse oceanen van de bladspiegel af en het beeldverhaal begon zich af te scheuren van de comic.

De naam GRID refereert aan de ‘vakjes’ waarmee veel strips zijn opgebouwd. Pulp deLuxe moedigt spel en experiment aan, en wil kunstenaars aansporen het grid te doorbreken

Met GRID biedt Pulp Deluxe startende beeldverhaal- en stripmakers de mogelijkheid om het blad te gebruiken als middel om hun verhaal mee te delen en dit verhaal te tonen aan het grote publiek. Breek je liever met traditie of gebruik je het grid als een speelveld om jouw verhaal op te bouwen? Het is aan jou om je witte blad in te delen en lezers mee op schok te nemen.

DOE MEE!

GRID is een initiatief van Pulp deLuxe en wordt gesteund door Literatuur Vlaanderen, Stad Gent, Stripgids, Trefpunt en Zwartopwit.