Illustratiewedstrijd De Stoute Stift

Je bent hier:  Home » Nieuws » Illustratiewedstrijd De Stoute Stift

De Stoute Stift is de gloednieuwe illustratiewedstrijd van deBuren, Stripgids, Hard//hoofd en Stichting Nieuwe Helden. De wedstrijd is gekoppeld aan de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor, waarbij we op zoek gaan naar de beste erotische kortverhalen uit Vlaanderen en Nederland. Elk jaar selecteert een vakkundige jury uit meer dan 200 inzendingen 8 verhalen die door mogen naar de finale van Het Rode Oor. De afgelopen drie edities werden die telkens geïllustreerd door één beeldmaker. Dit jaar pakken we het anders aan en gaan we op zoek naar 8 makers die elk een verhaal illustreren. Eén van hen wint uiteindelijk de Stoute Stift.

 

Hoe zit de wedstrijd in elkaar?

  • Stel je kandidaat als je het prikkelend vindt om een erotisch kortverhaal te illustreren
  • Een vakkundige jury selecteert uit alle aanmeldingen 4 talenten uit Nederland en 4 talenten uit Vlaanderen
  • Die 8 illustratoren krijgen vervolgens een erotisch kortverhaal opgestuurd waarbij ze een illustratie maken voor een honorarium van € 150
  • Uit die 8 illustraties kiest de jury vervolgens de winnaar van de allereerste Stoute Stift
  • De uitreiking van De Stoute Stift vindt tegelijkertijd plaats met de uitreiking van Het Rode Oor op zondag 29 september 2024

Strips die u doen wegdromen, u informeren over de wereld, u doen lachen, fronsen, u in een ander tijdperk allerlei avonturen doen beleven… U zegt het maar.

Dit is de jury van De Stoute Stift:

Suzanne Tromp (Chef Illustratie Hard//hoofd & WePresent – WeTransfer), cartoonist en redactielid van Stripgids Steve Michiels en illustrator Marjolein Schalk (artistiek leider Wobby.club).

Wat valt er te winnen?

De 8 geselecteerde illustratoren maken een illustratie bij een kortverhaal van Het Rode Oor voor € 150. De 8 illustraties worden samen met hun kortverhaal gepubliceerd op de site van deBuren. De illustraties van de publieksprijswinnaar en de juryprijswinnaar van Het Rode Oor worden gepubliceerd op Hard//hoofd. De winnaar van De Stoute Stift krijgt een geldprijs van € 500 en krijgt de opdracht om het campagnebeeld van Het Rode Oor 2025 te ontwerpen, waarvoor een apart honorarium wordt voorzien. De illustratie van de winnaar van De Stoute Stift wordt gepubliceerd op Hard//hoofd en in de najaarseditie 2024 (#15) van Stripgids.

Alle info op de website van deBuren.

Organisatie: deBuren, Stripgids, Hard//hoofd en Stichting Nieuwe Helden 
Illustratie De Stoute Stift © Jens Dawn

(c) Jens Dawn