Op naar Tuigfestival!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Op naar Tuigfestival!

Op de culturele locatie van de Blikfabriek kan je een heel weekend lang vertoeven tussen grafisch en illustratief lokaal talent. Op 11 en 12 mei is het opnieuw het TUIGfestival, een oase van illustratie en grafisch ontwerp!

 

Van graffiti tot zeefdruk, van tattoo’s tot animatiefilm, in ieder hoekje van de Blikfabriek is er wel iets te beleven. Op zaterdag 11 mei (vanaf 15u) openen er drie exposities, maar zijn er ook een hele boel workshops. Op zondag 12 mei kan je heel de dag van 11u tot 17u rondlopen op de grootste grafische en illustratiemarkt van Antwerpen met maar liefst 75 lokale talenten. De blikfabriek zorgt voor heel wat muziek en in de Cantin kan je terecht voor een drankje en een snack.

Het TUIGfestival telt over de 100 illustratoren/ grafisch ontwerpers die exposeren, verkopen, tatoeëren en drukken. TUIG toont ook hoe divers de illustratiewereld kan zijn van underground tot zelfs manga

Jens Dawn is grafisch ontwerper met een studio in Antwerpen. Samen met striptekenaar Mila Van Goethem hebben ze TUIG en het TUIGfestival opgericht. Jens Dawn: Het is allemaal begonnen met een klein project, we hadden al enkele kleine groepsexposities gedaan, maar deze bereikte nooit het grote publiek. Toch wilde we een platform opstarten om het lokaal illustratief en grafisch talent te delen. De TUIGkrant is een gratis krant op een oplage van 600 exemplaren en is te vinden in alle musea van Vlaanderen (en Brussel). De krant is een vertegenwoordiging van al dat lokaal talent dat we hier hebben. Momenteel zitten we aan onze 11de editie. De krant is enorm populair en hiermee voelen we dat we eindelijk het talent kunnen tonen aan een groot publiek.”

TUIGmarkt

Jens Dawn: “ Er zijn geen lezingen of technische termen. We willen dat iedereen die nieuwsgierig is komt kijken en verliefd wordt op ons lokaal talent. België heeft zoveel talentvolle illustratoren en grafisch ontwerpers dat moeten we omarmen. Het zijn deze kunstenaars die de straten kleur geven.”

 Tijdens het weekend kan je ook een verborgen stuk ontdekken achteraan de blikfabriek waar het werk van bekende graffitikunstenaars te zien is en waar op dat moment ook door 20 hedendaagse graffitikunstenaars nieuw werk wordt gezet. Voor wie zich meer wil verdiepen zijn er rondleidingen gepland en als je zelf aan de slag wilt, kan je een graffitiworkshop volgen. Jens Dawn:”Er zijn zoveel technieken om je illustratief te uiten. Met TUIG willen we ze allemaal verbinden. Buiten graffiti kan je ook kennismaken met tattookunstenaars, drukkers en de animatiefilm.”

 Tijdens het weekend zorgt Blikfabriek voor een muzikale invulling in de Cantin. Wie even wil zitten met een drankje of een hapje moet zeker de Cantin opzoeken.

De hele line-up van het weekend kan je vinden op www.tuig.rocks/tuigfestival

Mila Van Goethem en Jens Dawn (c) Mirjam Plettinckx

wanneer:
11 mei van 15u tot 22u
12 mei van 11u tot 17u

Waar:
Blikfabriek
Krugerstraat 232
2660 Antwerpen (Hoboken)

kostprijs:
Vrije toegang voor de bar en exposities
Voor de TUIGmarkt is er een toegangsprijs van €3

Workshops reserveren via:
www.tuig.rocks/tuigfestival