Stripgids 31 – 35
- Véronique en Nine Culliford over ‘De Smurfen’
- Kortverhalen van Frederik Van den Stock en Shamisa Debroey
- Stripgids sprak met Peter Van Straaten
- Dossier: ‘Eénheid in verscheidenheid: op zoek naar Benoît Peeters’
- Voorpublicatie uit de Bob De Moor-biografie van Ronald Grossey
- Willy Linthout over ‘Wat wij moeten weten’
- De tekentafel: Kristof Spaey
- Stripgids sprak met Chris Ware over ‘Building Stories’
- Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder
- Charlie Adlard over ‘Walking Dead’
- De tekentafel: Ephameron
- Essay: Urbanus en het kruis van de kerktoren, door Tom Wouters
- Portfolio: Inne Haine
- Barbara Stok over ‘Vincent’
- Nix over ‘Billy Bob’ en ‘Kinky & Cosy’
- Stripgids sprak met Jacques Tardi
- Het grote Pieter de Poortere-interview
- Manu Larcenet over ‘Blast’ en ‘De dagelijkse worsteling’
- Voorpublicatie uit ‘Otto 2: Op hete kolen’ van Frodo De Decker
- Kortverhaal: Stedho
- De tekentafel: Delphine Frantzen
- Leo over ‘De werelden van Aldebaran’
- Stripgids sprak met Joann Sfar
- Cover + kortverhaal van Berend Vonk
- De rockdroedels van Steebz Khuan
- Emmanuel Guibert over ‘De oorlog van Alan’
- Animatiefilm: Lorenzo Mattotti over ‘Pinocchio’
- Kortverhaal: ‘Het godvrrgeten eiland’ van Cromheecke & Sti
- De tekentafel: Serge Baeken
- ‘Amoras’: achter de schermen van een hype
- In Memoriam: Gert Meesters over Fred
- ‘Marzi’: Stripgids sprak met Marzena Sowa en Sylvain Savoia
- De ambtenaar als stripheld: een interview met Pieter Geenen
- ‘De sloof en de slang’ van Michaël Olbrechts
- Robbedoes: de vele gedaantes van een piccolo
- Verder de vaste strips, colums en rubrieken
Andere edities

Stripgids #16
Het halfjaarlijkse Stripgids magazine boort alweer een heleboel boeiende kwesties aan. Zoals de aloude vraag of strips tot de literatuur – de Schone Letteren – behoren, of niet? En daarbovenop is er de eeuwige discussie wate en strip is, of wat niet. Wat zijn de verschillen tussen strips, graphic novels en beeldromans? En heeft dat onderscheid tussen die termen niet meer te maken met connotatie en culturele waardeoordelen dan met objectief waarneembare verschillen? Vragen troef in deze editie, waarbij een aanleiding de vaststelling is dat er steeds meer literaire werken verstript worden!

Stripgids #15
Eindelijk is de zomer begonnen! En dat betekent: het volgende nummer van Stripgids Magazine is er. Klaar om u – zijn naam getrouw – de komende maanden van verdiepende lectuur over strips te voorzien. Lees- en leerplezier gegarandeerd, want strips zijn zoveel meer dan wat kniesoren er doorgaans van maken. Onder de oppervlakte schuilt een wondere wereld van schoonheid, kennis en emotie. Een Aards Paradijs dus? Dàt valt nog te bezien.

Stripgids #14
Relevantie troef, in deze nieuwe editie van Stripgids. Het 140 pagina’s dikke nummer belicht andermaal een waaier van boeiende onderwerpen en thema’s die zich situeren achter en voor de schermen van de stripsector. Zo is er de vrees dat artificiële intelligentie (A.I.) onder stripauteurs een bloedbad zal veroorzaken: zowel scenario’s als grafisch werk – in elke stijl of genre – kunnen moeiteloos met een paar prompts worden gegenereerd. Of loopt het allemaal niet zo’n vaart?

Stripgids #13
In dit dertiende nummer zoomen we met een dossier in op een van de aloude paradepaardjes van de strip in Vlaanderen, de reeks Suske en Wiske. Net geen 80, wat zowel een vloek als een zegen blijkt. Hoe staat het er vandaag mee? Ook bekijken we Willy Vandersteens ‘nucleaire optie’, het probleem Jerom. Tot slot van dit dossier is er een gidsbeurt door Vincent Bal, gereputeerd filmmaker en co-scenarist van Suske en Wiske. En nog véél meer!

Stripgids #12
Stripgids #12Je bent hier: in dit nummer16 blz Mathilde Van GheluweRubriek Techniek Het penseelEditoriaal Lesya BeldiiDossier Braziliëcomics Mark Millaressay Strips in de klasinterview Pieter De PoorterePars pro toto Autopsie van een komische...

Stripgids #11
Stripgids #Je bent hier: in dit nummer34 blz FerryWinnaar Plastieken Plunk Kaylan SaroEditoriaal Laura JanssensTer illustratie Steebz KhuanDichter van het stripverhaal Marc WasterlainVolg de gids Marc de LobieHet atelier van Thé Tjong-KhingDe Oertijd...

Stripgids #10
Het onderzoek van de Staten-Generaal van de Strip, met onder meer prijszetting, subsidies, auteursrechten, royalty’s, contracten, debutaten, crowdfunding, onderzoek, cijfermateriaal en andere onderwerpen… En een katern van Randall Casaer, over de magie van (zijn) schetsboeken.

Stripgids #9
Strips zijn een spiegel van de tijd waarin ze gemaakt worden. Het kan dan ook niet verwonderen dat strips over, van en met LGBTQIA2+-auteurs en thema’s steeds zichtbaarder en talrijker worden, ook in de Lage Landen.

Stripgids #8
Stripgids #8Je bent hier: in dit nummer34 blz Steven Duprévoorpublicatie Monsters Strips & tatoeagesLUCA Opleiding tot stripmakerportret Neil Gaiman 60Ter illustratie Benjamin Leroy16 blz Zuid-Afrikavoorpublicatie Ugo Bienvenueanalyse LGBTQI+ in...

Stripgids #7
Stripgids #7Je bent hier: in dit nummer34 blz Marc Legendreinterview met Alan mooreessay Strips en politiekheruitgave Philemonessay Kun je met strips de (Amerikaanse) verkiezingen winnen?heruitgave Piet Pienter & Bert Bibberde strips van Hind...