Lezing over WO II en strips

Je bent hier:  Home » Nieuws » Lezing over WO II en strips

Zopas verscheen bij uitgeverij Scratch het indrukwekkende De Bom van Alcante, Bollée en Rodier – daarover later meer hier. Vast staat dat de Tweede Wereldoorlog een rijke bron is en blijft voor stripmakers. Het is niet alleen een oorlog geweest van legers die tegen elkaar streden, maar – en vooral – een enorm ideologisch conflict, met miljoenen doden. De recent gedoctoreerde Rik Spanjers (UvA) geeft op 19 november een online lezing over strips en de Tweede Wereldoorlog. En u kunt erbij zijn!

De bejubelde beeldroman Maus gaat over een man die een stripverhaal wil maken over zijn vader, een Poolse Jood die de Holocaust heeft overleefd. Doorheen de hele strip ziet de lezer de interne strijd van de auteur om zo’n complex verhaal te vertellen.

Rik Spanjers van de Universiteit van Amsterdam heeft zich verdiept in de storytelling over WOII in strips en geeft op vraag van Erfgoed Haspengouw een lezing over dit onderwerp

Het is niet alleen een oorlog geweest van legers die tegen elkaar streden, maar – en vooral – een enorm ideologisch conflict, met miljoenen doden

Wanneer?
Op 19 november, om 19u30. Deze lezing is digitaal en gratis. Inschrijven is wel verplicht en doet u via eb.wuognepsahdeogfre@ofni.

Aankondiging over De Bomhttps://stripgids.org/2020/08/17/de-bom/ 

Maus (c) Art Spiegelman