Comics vs. Corona: de expo en het gesprek

Je bent hier:  Home » Nieuws » Comics vs. Corona: de expo en het gesprek

In Stripgids #7 nodigden we stripmakers uit om een vervolg te breien aan het verhaal van de Tsjechische stripmaker Václav Šlajch. Stripgids en Tsjechisch Centrum Brussel (en tal van andere Tsjechische centra ter wereld) lanceerden een open call voor stripmakers om deel te nemen aan een internationaal project: Comics vs. Corona. Als onderdeel van het Stripfeest / Fête de la BD is er nu een tentoonstelling in de Brusselse Bortiergalerij. Bovendien is er ook een (digitale) babbel met de winnende stripmakers.

Comics vs. Corona speelt met het idee van verbondenheid in isolement. In een wereld waarin mensen zich noodgedwongen hebben opgesloten in hun eigen, besloten wereld, wou dit project een poging wagen om nieuwe relaties op te bouwen. Verschillende tekenaars gaven immers gevolg aan de oproep. 

 

Kwamen uit de bus als winnaars: Miki Yamamoto uit Japan, Apostolis Ioannou uit Griekenland en Steven Dhondt (stedho) uit België

Het begon allemaal met het verhaal ‘The O’ van schilder en striptekenaar Václav Šlajch. Kwamen uit de bus als winnaars: Miki Yamamoto uit Japan, Apostolis Ioannou uit Griekenland en Steven Dhondt (stedho) uit België. ‘The O’ heeft dus één begin, maar drie zeer verschillende einden.

De tentoonstelling presenteert het werk van deze stripmakers en wordt georganiseerd in het kader van het internationale luik van het Stripfeest / Fête de la BD. Dat wordt gecoördineerd door EUNIC Brussel, het netwerk van in Brussel gevestigd Europese culturele instituten. Naast de tentoonstelling ‘Comics vs. Corona’ zijn er ook tentoonstellingen van Estse, Luxemburgse en andere strips in het Hongaars Instituut in het centrum van de stad. Meer informatie hierover vindt u  op de Facebookpagina van EUNIC. https://www.facebook.com/EUNICinbrussels

Meer info over de tentoonstellingslocatie, de Bortier Galerij, vindt u op deze website: https://visit.brussels/nl/place/Galerie-Bortier-shopping 

Stedho (c)

Gesprek met de auteurs

Als kers op de taart is er ook nog een babbel met Václav Šlajch, Steven Dhondt, Miki Yamamoto en Apostolis Ioannou. Dat gesprek wordt gemodereerd door de sympathieke stripprofessor Pavel Kořínek. Die herinnert u vast als auteur van het overzichtsartikel over de Tsjechische strips, in Stripgids #5.

U kunt het gesprek op onze Facebookpagina volgen, op donderdag 16 september om 18u.
Be there!